Lihaskunto & Kuntoutus

Vammojen kuntoutuksessa

Spinner & Jame-Balancer

Vammojen kuntoutuksessa

Kuntoutuskäytössä Jame-Balancerit ovat erittäin tehokkaita lonkan, polven, nilkan ja jalkapohjan alueiden vammojen, kuten venähdysten ja murtumien jälkitilojen hoidossa.

Jame-Balancer sopii erinomaisesti myös ikääntyvien ihmisten fysioterapiaan.

Ammattikäytössä Jame-Balancereita työvälineenä käyttävät mm. naprapaatit, fysioterapeutit ja jalkahoitajat. Diagnoosiin jälkeen kuntoutus aloitetaan heidän valvonnassaan ja kotiharjoitteluna ohjeiden mukaan.

Etenkin polven ja nilkan vammojen välttämiseksi olisi tärkeää ennaltaehkäisevä harjoittelu Jame-Balancereilla. Jame-Balancer on hyvä apuväline varsinkin nuorten urheilijoiden lihaskunnon ja voimaharjoittelun tekniikoita opeteltaessa. Näin saadaan samalla harjoitettua keskivartalon hallintaa, keskivartalon syviä lihaksia ja alaraajojen, etenkin nilkkojen lihaksistoa. Useat tutkimukset osoittavat näiden harjoittamisen jääneen ainakin Suomessa liian vähälle huomiolle.

Nilkkojen ja jalkaterien lihasten toimintaa on erittäin tärkeää aktivoida ja vahvistaa lajeissa, joissa jalkaterä on stabiiloituna. Esimerkkeinä laskettelu, taitoluistelu, luisteluhiihto jne.

Katso alapuolelta harjoitteluohjeet, -liikket ja lisäinformaatio.

Lihaskunnon kohennuksessa

Jame-Balancer on erinomainen harjoitusväline sekä tasapainon harjoittamiseen että alaraajojen, lonkan seudun ja keskivartalon lihasten vahvistamiseen.

Saat vaativuutta omalla painolla ja esim. levytangoilla tehtäviin lihaskuntoharjoituksiin käyttämällä Jame-Balancereita tukipisteiden alla. Esimerkkeinä jalkapohjat, polvet, pakarat, kyynärvarret ja kämmenet. Käyttämällä Jame-Balancereita tällä tavoin, saat lisäarvoa harjoituksiisi. Vahvistat tehokkaammin syviä vatsa- ja selkälihaksia (ryhtilihakset).

Katso alapuolelta Jame-Balancerin käytöstä kuvitetut käyttöohjeet ja suositukset.

Jame-Balancer yleiset ohjeet

Alla esimerkki Jame-Balancerin ohjeista, jotka antavat tasapainoa, voimaa ja ryhtiä vartalolle.
Voit ladata A4 ohjeet alla olevasta linkistä omalle koneellesi tulostettavassa PDF-muodossa.


Jyrin Jame-Balancer harjoitteita

Järvenpään kaupungin liikuntapalveluilla ohjaajana toimivan Jyri Marjamäen laatimia
harjoitusliikkeitä Jame-Balancereilla. Voit ladata kolme sivuisen PDF:n alla olevasta linkistä.


“Suosittelen Jame-Balancer tasapainolaitetta kuntoutuksen alkuvaiheen apuvälineeksi. Kuten kaikki tiedämme kordinaatio täytyy saada kuntoon ennen kuin lisätään kuormitusta. Balancer on ns. matalan kynnyksen taspainolaite, jonka käyttöönotto on helppoa huonokuntoisellekin. Preoperatiivisessa harjoittelussa laite on myös turvallinen käyttää. Aktiiviurheilijoilla vain mielikuvitus on rajana Jame-Balancerilla tapahtuvalle harjoittelulle. Esimerkiksi 30 yhdenjalan syväkyykkyä tehtynä Balancerin päällä haastaa mukavasti rankastikin harjoittelevan urheilijan. Laite on kätevä ottaa mukaan kuntosalille, leireille, pelimatkoille ja mikä tärkeintä, se ei vie tilaa kotona päivittäisessä käytössä.”

Ari Toropainen, Naprapaatti AMK,
Suomen Naprapaattiyhdistys ry. puheenjohtaja


Osta Jame Balance tuotteita!